ERZURUM / TEKMAN - Akdamar Ortaokulu

Akdamar Ortaokulu

AKDAMAR MAH. AKDAMAR KÜME EVLERİ NO 57/4 TEKMAN / ERZURUM
Vizyon
Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir. Sadece bu kentin değil, Türkiye´nin en başarılı okullarından biri olmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizin; bilgili , becerili , dürüst , sorumluluğunu bilen, araştıran , sorgulayan , paylaşan , çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çevresiyle olumlu iletişim kurabilen, ortak bir genel kültürle soruların farkında olabilen , ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek ilgi , istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış, anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven , insan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
Okulumuz 2012Eğitim-Öğretim yılında ilçemiz genelinde düzenlenen bilgi yarışmasından grubunda 2. olmuştur. Okulumuz 2016- 2017 Eğitim yılında Teog ortalarıyla başarılı olmuştur. 2020 yılında Şiran fenlisesini kazanan 1 öğrencimiz vardır.
Öğretim Şekli :Okulumuz tam gün öğretim yapmaktadır.
Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Köyün kendisine ait ulaşım aracı bulunmaktadır.bireysel araçlarımızla da gidiş geliş rahatlıkla yapılabilmektedir.
okulumuza taşımalı öğrenci gelmektedir.bu yüzden öğrenci servisimiz vardır.
Yerleşim Yeri
Okulumuzun bulunduğu Akdamar Köyü 52 haneli orta büyüklükte bir köydür. Köyün genel geçim kaynağı hayvancılıktır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Köyümüz Tekman´a 54 km uzaklıktadır. İl merkezine gidişler hava şartlarına bağlı olarak Tekman üzerinden ya da daha kısa olan dağ yolundan yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
2021-2022 Tübitak 4006 proje yarışmasına 11proje ile katılmaya hak kazanmıştır. 2023 tübitak 2204b tübitak yarışmasına katılmak için proje yürütme çalışmalarımız devam etmektedir.